logo phone

Зателефонуйте нам : +38 097 920 4112

Літня школа 2018

1419 times

Літня школа 2018 "Мехатроніка в машинобудуванні"

2017-06-24

Школа розрахована на студентів 2 … 5 курсів технічних університетів, чия професійна діяльність має бути пов’язана зі створенням та експлуатацією механіко-електронних автоматизованих систем різноманітного призначення.

Ідея проведення «Школи» виникла на заключній нараді журі та членів оргкомітету VIІI Всеукраїнської олімпіади «механотроніка в машинобудуванні». Участь команд університетів в змаганнях, спілкування керівників команд з представниками університетів та ДП ФЕСТО підтвердили користь від проведення тренувальних зборів та об’єднавчих семінарів для учасників змагань. Цього року 7 команд з 15 приймали участь у семінарах і тренуваннях, що здійснювались поза програмою олімпіади. Всі 7 команд попали до десятки сильніших за результатами змагань, а три з них – стали призерами.

 

Метою школи є формування за один тиждень сумлінної праці такого об’єму знань та навичок, який дасть слухачам можливість зробити перший самостійний крок до розв’язання нескладних задач автоматизації засобами мехатроніки.

За пропозицією робочого комітету олімпіади доцільним є організація та проведення літньої школи, терміном 1 тиждень, в червні місяці 2018 року.

Переваги для зарахування до слухачів школи будуть надані студентам з інших міст України. Для студентів київських університетів робота школи може бути повторена у зручний для них час.

Витрати на проїзд, проживання та перебування в Києві під час школи покривають учасники самостійно. Проведення занять школи, включно з роботою на обладнанні та виконанням заключних робіт, для учасників школи є безкоштовним.

Орієнтовний план проведення школи передбачає:

5 робочих днів по 8 годин;

заключне заняття 4 години.    

Розклад кожного робочого дня вміщує:

                            2 години теоретичного матеріалу;

                            1 годину ознайомлення з лабораторним обладнанням;

                            2 години практичної роботи;

                            2 години роботи на лабораторних стендах;

1 годину підведення підсумків, домашнє завдання.

Зміст проведення школи:

дискретна пневмоавтоматика з пневматичним керуванням;

дискретна пневмоавтоматика з електрорелейним керуванням;

дискретна гідропневмоавтоматика з електрорелейним керуванням;

автоматизована система з керуванням від PLC (мова STL);

автоматизована система з керуванням від PLC (мова STL);

самостійне виконання залікового завдання.

Заняття школи проводитимуть викладачі кафедри. На одного викладача кількість слухачів на теоретичних заняттях складатиме не більше 16, на практичних заняттях – не більше 8, на лабораторних заняттях – не більше 4 (дві бригади по 2 слухача).

         Строки проведення школи та розподіл часу за тематикою навчань можуть бути відкорегованими за побажанням учасників школи.

 

         З досвіду проведення аналогічних навчальних заходів, тижнева школа з теоретичним, практичним та лабораторним сегментами надає базовий рівень знань та навичок, достатній для подальшої самостійної роботи з обраного напряму при вирішенні практичних задач середньої складності.

 

          Оргкомітет Олімпіади, робочий комітет олімпіади, ДП ФЕСТО, журі олімпіади, кафедра прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки Національного технічного університету України «КПІ», запрошують студентів (за бажанням і викладачів)  прийняти участь в Літній школі «механотроніка в машинобудуванні» на базі вищезгаданої кафедри влітку 2016 року.

 

 

РЕЄСТРАЦІЯ

Last modified on Субота, 05 травня 2018 08:25

Контакти

Адреса: 03056, Україна, м.Київ, просп.Перемоги, 37, корп.1, к.299

Телефон: +38 097 920 4112  (044) 204-82-54, (044)204-84-64

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.